Ma három mérkőzéssel folytatódik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság. A kora délutáni mérkőzésen Albánia (amely most először szerepel a kontinenstornán) 1-0-ra kikapott Svájctól, amely egy teljes félidőt emberelőnyben játszhatott végig.
Az első Európa-bajnokságán szereplő Albánia hamar hátrányba került, az ötödik percben Berisha óriási hibáját (hasonló baklövést követett el tegnap este a román Tatarusanu is) követően Schär fejéről pattant a labda a kapuba.

Tekintve, hogy az albánok korábban tétmeccsen még soha nem győzték le Svájcot (öt vereség mellett egy döntetlent sikerült játszaniuk), ezt akár vészjósló jelnek is lehetett volna tekinteni.
A pályaválasztó csapat viszont a semmiből kiegyenlíthetett volna, Hysaj parádés kiugratása után Sadiku került ziccerbe, Sommer lábbal hatalmasat védett a 31. percben.

Öt perccel később jött az újabb mélyütés Albániának, a csapatkapitány Lorik Cana ugyanis megkapta a második sárga lapját, miután a hátán feküdve beleütött a labdába. Így Albánia lett a negyedik ország Anglia, Hollandia és Bulgária után, amely piros lapot kapott történetes első Eb-mérkőzésén. A szabálytalanság után a tizenhatos előteréből jöhetett a svájci csapat szabadrúgással, Dzemaili pontrúgása után a kapufa segítette ki az albán válogatottat.
A második félidő elején Albánia bátor focival rukkolt elő, volt 1-2 veszélyes indítás Sadiku irányába, de ebből nem tudott helyzeteket kialakítani egymaga a támadó. Nem volt mozgalmas a második játékrész, érdekes jelenetek viszont így is akadtak, a csereként beálló Kace azzal hívta fel magára a figyelmét, hogy megpróbálta lerángatni Behramiról a gatyáját, amiért természetesen járt a sárga lap.
Svájc a gól- és emberelőny tudatában egyáltalán nem erőltette a támadásokat, ezért a meccs végén már hallani lehetett szórványos füttyszót a lelátóról. Végül nem fizettek rá erre a taktikára Lichtsteinerék, de csak azért, mert a 87. percben Gashi kihagyott egy 100 százalékos ziccert (vagy ha úgy nézzük, Sommer mentett újra hatalmasat), így az A-csoportban egy kör után Franciaország mellett Svájc is három ponttal áll, míg Románia és Albánia nulla ponttal várhatja a következő kört. 
Labdarúgás
Európa-bajnokság
A-csoport
1. forduló
Albánia–Svájc 0–1 (0–1)
Albánia: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Abrashi, Kukeli, Xhaka (Kace, 62.) – Roshi (Cikalleshi, 73.), Sadiku (Gashi, 82.), Lenjani.
Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri (Fernandes, 88.), Dzemaili (Frei, 75.), Mehmedi (Embolo, 62.) – Seferovic.   
Gól: Schär (5.)
Piros lap: Cana (36.)