Görög értelmiségiek, művészek, politikusok és közéleti szereplők nyomós indokokat sorakoztattak fel egy szenvedélyes nyílt levélben kérve a briteket, hogy lépjenek ki az Európai Unióból – írja az Alfahir.
A nyílt levél aláírói saját tapasztalataikra hivatkoznak és a két ország közös múltbéli küzdelmeire. Abban a reményben, hogy meg tudják győzni a szavazókat az Európai Unióból való kilépésről.

Így kezdődik az a dokumentum, amelyben fontos görög közéleti személyiségek kérik az angolokat, hogy lépjenek ki az EU-ból.

“E nyílt levelet a görög nép britek iránti szolidaritásából született, hogy alapvető információk birtokában hozhassanak felelős döntést a referendumon”

Többek között Joannisz Kouriannidisz, Szaloniki önkormányzatának vezetője; Manolisz Paterakisz, a Krétai Kulturális Szövetségek Pánhellén Föderációjának elnöke; a Görög Agrárpárt és maga a Hellén Közvetlen Demokrácia Mozgalom.

Görögországnak a demokrácia bölcsőjének az eurózóna pénzügyi válsága miatt kényszermegszorításokat kell elszenvedni. A levél figyelmeztet az Európai Unió antidemokratikus rendszerére. A levél jobb és baloldalé érveket egyaránt felsorakoztat és harcosan kikel a TTIP nyugati találmánya ellen. Felszólít az ellenőrizetlen illegális bevándorlás fenyegető réme ellen is.