A bütyök kortól függetlenül bárkinél megjelenhet, de általában a nőknél jelentkezik. A kényelmetlen cipő váltja ki ezt a dudort. A bütyök sok esetben nagyon fájdalmas lehet, főleg ha elhanyagolják. Ha időben észrevesszük, műtéti beavatkozás nélkül is kezelhetjük.
A bütyök kezelése:

- Lábmosás után, meleg vízben oldjundjunk fel egy evőkanálnyi keserűsót és ebben áztassuk a lábainkat legalább 15 percig. A lábáztatástól puhul a bütyök és a kellemetlen szúró, égő érzés is enyhül.

Ricinusolajat és olívaolajat keverjünk össze és lábáztatás után kenjük be vele a bütyköt. Ettől a bőr felpuhul és a bütyök kevésbé lesz érzékeny.

Egy gerezd fokhagymát kicsit nyomjunk össze, majd tegyük a bütyökre és ragasszuk le, hagyjuk rajta éjszakára. Alkalmazzuk minden nap ezt a módszert, amíg a bütyök visszahúzódik.

Aki tart a fokhagyma kellemetlen illatától, használhat citromot is helyette. Hámozzunk meg egy citromot és egy vastag szeletet tegyünk a bütyökre, ragasszuk rá és hagyjuk rajta egész éjjel. Minden este alkalmazzuk ezt a módszert, amíg érzékelhetővé válik a javulás.

A bütyök kezeléséhez idő kell, de a fenti praktikák rendszeres alkalmazásával javulást érhetünk el. Ha a bütyök már nem ég, fáj, akkor se hagyjuk abba a kezelését, mivel fontos, hogy teljesen visszahúzódjon és ne csak a tüneteket enyhüljenek.

Járjunk kényelmes cipőben, ezzel is elősegítve a láb gyógyulását. A bütyök visszahúzódásához elengedhetetlen, hogy a lábbelink megfelelő legyen, ne nyomja, ne szorítsa a lábunkat.

Járjunk minél többet mezítláb, hogy a lábaink felfrissüljenek, ez is hozzájárul a bütyök visszahúzódásához és a lábízületek fájdalmának elkerüléséhez. Ha a bütyköt időben elkezdjük kezelni, remek eredményeket érhetünk el!

Forrás: ketkes.com