Egy évtizeden belül darabokra hullik az Európai Unió- állítja Donald Trump republikánus elnökjelölt, aki skót golfpályájának gyepén kifejtette: a migránsválság miatt a kontinens nem sokára felismerhetetlenné válik.
Donald Trump, aki köztudottan támogatta Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, újabban Skóciának ad  tanácsokat – írja a The Times.

A milliárdos a Turnberry golfpályán mondott euroszkeptikus beszéde alatt óvatosságra intette a második referendumára készülő Skóciát. ”Szerintem az Európai Unió hamarosan felbomlik. Még azelőtt felbomlik, hogy bárki dönthetne Skócia jövőjéről” – hangoztatta.

Trump szerint elkerülhetetlen a dominó-effektus, úgy gondolja, más országok is a kilépést fontolgatják. Az elnökjelölt szerint az Európai Unió 10 éven belül számos országot elveszít majd köreiből, és a bevándorlásnak köszönhetően felismerhetetlenné válik.

Megígérte, hogy elnöksége alatt különleges kapcsolatot szeretne kialakítani az Egyesült Államok és a britek között: Nagy-Britannia akkor is a kereskedelmi ranglétra tetején maradna, ha esetleg darabokra hullana időközben.

Az uniós törésvonal és a kontinensen eluralkodó felháborodottság kiindulópontjának egyértelműen a migránsválságot nevezte, majd burkolt fenyegetőzéssel zárt: ”Egy dolgot mondhatok Skóciának: legyenek óvatosak!”