Sokan úgy hihetik, a banán nem a legjobb gyümölcs, ha éppen fogyózunk, mégis ez az egyik leggyakoribb összetevője a fogyókúrás italoknak.
A banánnak magas a kálium tartalma, ami eltávolítja a felesleges vizet a szervezetből és fokozza az anyagcserét. Többek között zsírolvasztónak is nevezik, akárcsak a lenmagot vagy a spenótot.

Ezek az összetevők valósággal támadást intéznek a nem kívánatos zsírréteg ellen.

Ajánljuk, hogy próbáld ki ezt az italt, annál is inkább, mivel számtalan bizonyíték létezik arra, hogy néhány nap alatt képes leolvasztani a hasról a felesleges zsírt.

A banán sok káliumot tartalmaz és segít megszabadulni a szervezetben felgyülemlett felesleges víztől. Egy banánban 450 mg káliumot tartalmaz. Találhatók benne természetes cukrok, mint a fruktóz, szukróz és glükóz, amik energiát adnak a testnek a különböző feladatok ellátásához.

Ha banánt eszünk, csökken az éhségérzet, magas rosttartalma pedig az anyagcserére is jó hatással van.

A banánt felhasználhatjuk a diétás italunk alapelemeként is. Ehhez szükségünk lesz néhány természetes zsírolvasztóra, mint a lenmag, a bogyós gyümölcsök vagy a spenót, melyek biztosítják a napi szükséges vitamin és ásványi anyag mennyiséget.

Banán és lenmag
1 narancs
1 banán
2 evőkanál tejsavó
2 evőkanál lenmag

Banán és erdei gyümölcsök:
1 banán
1 bögre áfonya, málna, vörösáfonya
1 evőkanál méz
1 evőkanál gyömbér reszelve
½ bögre langyos víz

Banán és spenót:
1 banán
200 g friss spenót
½ bögre zsírszegény joghurt
⅓ bögre összetört gabona
1 evőkanál méz

Elkészítés:
Mindegyik italt ugyanúgy készítjük el. Az összes hozzávalót tegyük a turmixgépbe és turmixoljuk össze.
Fogyasszuk ezt a diétás vagy még inkább egészséges italt reggelire, mivel ez az a napszak, mikor szervezetünk a legjobban tudja hasznosítani a tápanyagokat és azon összetevőket, melyek lebombázzák a derék és a has tájékán lévő zsírszövetet.

Forrás: ketkes.com