Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ „Central&Contemporary - Magyar művészet határok nélkül” címmel rendezett workshopot Londonban. Az eseményen résztvevő közel 60 fiatal az előadásokon túl, egy egyedülálló animációs filmkészítési technológiával ismerkedett meg és egy magyar fejlesztésű innovatív applikáció segítségével rajzolt zenét a Kortárs Művészetek Intézetében (Insitute of Contemperary Arts). Az angliai magyar tehetségeknek rendezett nyílt nap célja az volt, hogy utat és kapcsolódási lehetőséget mutasson az Egyesült Királyság és a magyarországi művészeti szektor tehetségeinek. 
A workshopon Stephen Scrivener, a Chelsea College of Art professzor emeritusa, Ördög Ottilia kulturális menedzser, Vékony Délia, a budapesti International Business School művészetmenedzsment előadója és Julia Secklehener a Courtauld Institute doktorandusz hallgatója beszélt a magyar művészet nemzetközi befogadásáról, illetve a fotó, a festészet, a grafika, a design, a film, a zene és az irodalom területén történő érvényesülési lehetőségekről.

Stephen Scrivener előadásában szólt a művészeti oktatás átalakulásáról valamint kitért a Chelsea College of Art és a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktori iskolája közötti együttműködésre is. A művészet és kulturális menedzsment szerepéről tartott előadásában a magyar származású Ördög Ottilia hangsúlyozta: óriási jelentősége van napjainkban a menedzsment és a művészeti szektorok együttműködésének. Vékony Délia és Julia Secklehener pedig a magyar művészet jellegzetességeiről és nemzetközi lehetőségeiről tartott előadást.

A londoni magyar közönség előtt hatalmas sikert aratott Csáki László „My name is Boffer Bing” című különleges, kréta animációval készített filmje és a magyarországi központú Binaura Csoport párosa - Nagy Ágoston és Samu Bence - akik olyan kreatív szoftvereket mutattak be, amelyeket a megfigyelő jelenléte is alakít: például megváltozik a zene, ha valaki belép a terembe, vagy egy irodalmi szöveg úgy rendeződik, ahogy éppen az olvasó akarja. Az alábbi linkre kattintva látható a szoftver működés közben: http://www.binaura.net/apps/

Az Új Nemzedék Központ június 3-7. között a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően „Talent Zone” címmel szervez budapesti tanulmányi utat, amely 45 külföldön élő magyar fiatal számára biztosít ingyenes részvételi lehetőséget a Brain Bar Budapest tudásfesztiválon, valamint érdekes vállalkozás- és egyéni kompetenciafejlesztési workshopokon, hasznos intézmény- és céglátogatásokon vehetnek részt a jelentkezők.