Harmincan erőszakoltak meg egy tinilányt Rióban, az erről készült videót feltöltötték a netre.
A lány múlt szombaton barátjához indult, de elvesztette az eszméletét. Amikor felébredt, meztelenül, sérülésekkel borítva találta magát: többtucatnyian megerőszakolták. Az eset megrázta Brazíliát.

Rio de Janeiro egy szegény kerületében több mint harminc férfit gyanúsítanak azzal, hogy megerőszakoltak egy tinilányt, majd az erről készült videót feltöltötték egy közösségi oldalra – adta hírül a BBC. Amíg le nem vették az internetről a felvételt, számos nőgyülölő komment érkezett hozzá.

A lány múlt szombaton barátjához indult, majd elájult, és amikor visszanyerte eszméletét, már vasárnap volt, meztelenül találta magát, sérülések voltak a testén, és férfiak vették körül. Napokkal később vette észre, hogy az erőszakolók közül többen képeket tettek fel a Twitterre a bűncselekményről.

A lány “barátja” ellen is letartóztatási parancsot adtak ki.

Az eset megrázta az olimpiára készülő Brazíliát. A bestiális bűncselekmény ráirányította a figyelmet arra, amit a dél-amerikai országban “az erőszak kultúrájának” neveznek jogvédők. Internetes kampány indult a hasonló esetek visszaszorításáért. 2014-ben 47 636 nemi erőszakot jelentettek a rendőrségnek, ez becslések szerint mindössze 35 százaléka a valós esetszámnak. Nővédő csoportok most a hasonló esetek elleni tiltakozásra szólítanak.

A lány nagymamája nyilatkozott, azt mondta, a család sírva nézte végig a videót.

Forrás: hvg.hu