A Pakisztáni Iszlám Tanács törvényjavaslatot készül benyújtani mely szerint a férjek “finoman” verhetik a feleségüket ha az nem öltözik úgy ahogy ő szeretné, nem akar vele szexelni vagy nem fürdik meg a szex után.
A 20 tagú tanács nem törvényhozó szerv Pakisztánban, de javaslatokat nyújthat be a pakisztáni iszlám kormánynak, hogy milyen törvényeket bocsájtson szavazásra a parlamentben. A pakisztáni parlamentben többségben vannak a muzulmánok így nem elképzelhetetlen, hogy a törvényt elfogadják.

A törvényjavaslat azért érdekes mert Pakisztánban néhány hónapja fogadta el a parlament a nők védelméről szóló törvényt. A törvény elfogadásáig a férj verhette a feleségét ha nem viselt hijabot, nem szexelt vele, de olyan dologért is ha felemeli a hangját.

Az Iszlám Tanács most megpróbálja újból törvénybe iktatni a nők verésének jogát csak egy kicsit átalakítva, kiemelve, hogy nem durván, de finoman bántalmazhatók a nők.

A törvényjavaslat olyan elképesztő dolgot is tartalmaz, hogy egy ápolónő nem nyúlhat férfi pácienshez még akkor sem ha az meghal ha nem kap ellátást.

A törvényjavaslat azért jó dolgot is tartalmaz a nőkre nézve. Aki akarata ellenére házasságra kényszerít egy nőt az 10 év börtönnel büntethető.

Forrás: dailymail.co.uk