Nem csak az illata és az íze csodás, hanem a gyomorsav-túltermelés és az emésztési panaszok enyhítésére is alkalmas. 
Hozzávalók:
- 1 liter fehér akácvirág
- 3 liter víz
- 1 evőkanál citromsav vagy citromlé
- 6 evőkanál kristálycukor vagy méz
- 2 citrom

Elkészítése:
Az akácvirágot szedés után szemezzük le a fürtökről. Egy kancsóba öntsünk langyos vizet, és ebbe tegyük a cukrot. (Ha előtte karamellizáljuk a cukrot, "érettebb" lesz az íze, és kicsit barnásabb lesz a színe.) Nyomjuk bele a citromot. Öntsük bele az akácvirágot, majd fedjük le. Legalább egy napig hagyjuk állni.

Fogyasztás előtt szűrjük le! Jéggel fogyasszuk!

TIPP: Még finomabb, ha teszünk bele 4-5 bodzavirágot is!