Csütörtök reggel összesen húsz helyszínen, köztük a kolozsvári CFR 1907 klubnál, illetve Pászkány Árpád üzletembernél és Iuliu Mureșan klubelnöknél tartott házkutatást a terrorizmus és a szervezett bűnözés (DIICOT) elleni ügyészség – írja vádhatósági forrásokra hivatkozva az Agerpres.
A hírügynökség információi szerint különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, folytatólagosan elkövetett adócsalás és pénzmosás gyanújával zajlik nyomozás. Gyanúsított nincs, a DIICOT egyelőre azt vizsgálja ki, hogy valóban megtörténtek-e ezek a bűncselekmények a labdarúgóklubnál.

Az ügyészek a Kolozsvári CFR 1907 2008 és 2011 közötti igazgatótanácsi tagjainál és könyvelőinél tartottak házkutatást. Pászkány Árpád ebben az időszakban a klub főrészvényése volt, Iuliu Mureșan pedig jelenlegi is az elnöke.

A DIICOT gyanúja szerint a frissen kupanyertes kolozsvári vasutascsapat Bajnokok Ligája-szerepléséért járó 8,5 millió euró tűnt el a klubtól és vándorolt törvénytelen módon több személy zsebébe. A feltételezett sikkasztást offshore cégeken keresztül, fiktív kifizetések útján követték el a tettesek.