Magyarországnak fel kell készülnie a migrációs krízis elhúzódására és ezzel párhuzamosan a terrorveszély erősödésére - mondta a Jobbik elnöke vasárnap Szegeden.
Vona Gábor a párt lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: érezhetően növekszik a magyar emberek migráció és terrorizmus miatti félelme, de tartanak a kormány "hatalmi mámorától, tébolyától" is.

A Jobbik ezért támogat minden, a migráció és a terrorizmus elleni hathatós lépést, de abban nem segíti a kormányt, hogy az emberek félelmét kihasználva erősítse hatalmát, esetleg bevezesse a rendeleti kormányzást - hangsúlyozta az ellenzéki párt elnöke.

Vona Gábor úgy vélte, a közelmúltban "a Nemzeti Választási Iroda előtt történtek azt bizonyítják, ez a kormány nem érdemli meg azt a bizalmat, amely egyébként megillethetné".

A pártelnök kifejtette, a Jobbik által Valódi nemzeti konzultáció néven szervezett fórumsorozaton, illetve a magyar háztartásoknak kiküldött kérdőíveken összegyűjtött vélemények irányadóak lesznek az országgyűlési választásokra való felkészülésben.

Az ellenzéki politikus szerint azonban addig is "rákényszeríthető" a kormányra a párt álláspontja. Vona Gábor példaként a migráció kérdését említve azt mondta, amit a kormány ezen a területen tett, az lényegében a Jobbik programjának megvalósítása, akár a párt által elsőként felvetett kerítésépítés, a honvédség határra vezénylése vagy a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos népszavazás.

Jó témafelvetéssel és annak hatékony képviseletével ez a kormány is meghátrálásra kényszeríthető - mondta a Jobbik elnöke.

Forrás: MTI