Rendhagyó tárlatvezetés, szaxofon és nagybőgő, kirakatfestés a finisszázson
Tereskova rendhagyó tárlatvezetésével, a Grencsó-Benkő páros zenei improvizációival, katalógusbemutató kapcsán formálódó szakmai, de kötetlen beszélgetéssel, kirakatfestéssel és további izgalmas programokkal, vendégekkel várja a Modem a látogatókat április közepén, az Újratervezés című kiállítás finisszázsán.

Április 16. (szombat)

15 óra: Kötetlenül a kötetről
Sokéves előkészítő munka eredményeként megjelent az Antal–Lusztig-gyűjteményt feldolgozó nagyszabású sorozat első darabja. A több száz reprodukciót, művészi hitvallásokat és a gyűjtemény erősen szubjektív alakulását is bemutató album a finisszázs alkalmából – a kiállítás végéig – 3990 forintért megvásárolható. A kötetről és ennek kapcsán a modern és kortárs művészetről a gyűjteményt legjobban ismerő Antal Péter műgyűjtővel és Nagy T. Katalin kurátorral, művészettörténésszel Áfra János költő beszélget

15 óra: A tengerész álma – múzeumpedagógiai foglalkozás Kondor Béla munkája nyomán. Kiegészítjük az egyszer volt tengerész hiányos álomnaplóját, s az alkotásokat az álom pillanatképeként használva kiegészítjük és folytatjuk a tengerész történetét.

16 óra: rendhagyó tárlatvezetés Nagy Kriszta Tereskova festőművésszel
Az Antal–Lusztig-gyűjtemény több mint háromezer darabos anyagából rendezett minden eddiginél teljesebb válogatás már csupán néhány napig látható a Modemben. A mindhárom szintet megtöltő kiállításon olyan neves, modern és kortárs művészek munkái szerepelnek, mint például Aba-Novák Vilmos, Ámos Imre, Anna Margit, Czóbel Béla, Csontváry Kosztka Tivadar, Kicsiny Balázs, Hartwig Kompa, Mednyánszky László, Takashi Suzuki, Szűcs Attila vagy éppen a sokszor botrányt kavaró szerepléseivel ismertté vált Wahorn András. A kiállítás utolsó előtti napján ezúttal a közízlést ugyancsak sokszor felkavaró Nagy Kriszta Tereskova festőművész kalauzolja végig a vendégeket a tárlaton.

18 óra: koncert a belső kertben – Grencsó István (szaxofon, fúvósok) és Benkő Róbert (nagybőgő) improvizációi
A Masina zenekarral indult Grencsó a hazai avantgárd jazz megkerülhetetlen alakja. Az ismert szaxofonos ezúttal régi partnerével, a kortárs jazz egyik ugyancsak legendás szereplőjével érkezik a Modembe, hogy improvizatív zenéjével elkápráztassa a közönséget. Hogy mire képes a nagy páros, s mi fér ki a Modem belső kertjében a „csövön”, ezen az estén garantáltan kiderül.

Április 17. (vasárnap)

15 óra: záró tárlatvezetés Nagy T. Katalin kurátor-művészettörténésszel, Keserü Katalin művészettörténésszel és Antal Péter műgyűjtővel

15 óra: Neonvonal – fesd a képed a Modemre! Múzeumpedagógiai foglalkozás, amely során kipróbáljuk a neonfilcet, amivel kedvenc képeinket a Modem hatalmas üvegfalára is felfestjük. A neonfilcnek köszönhetően már messziről vibrálnak a felrajzolt vonalak.