Ma már minden negye­dik gyermek a szegénységi küszöb alatti jövedelemmel rendelkező háztartásban él Magyarországon. Az oktatás fontos feladata, hogy segít leküzdeni a szegénységben élők hátrányait, mégis; Magyarországon 150-200 ezer gyerek nem sajátítja el a legfontosabb alapkészségeket az iskolában. 
Tanulószoba címmel indította el új kampányát a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, amely bemutatja, milyen következményekkel jár mindannyiunk számára az, ha a szegénységben élő fiatalok megfelelő képzés hiányában nőnek fel. A Tanulószoba április 23-án Szegeden mutatkozik be a Motiváció Műhely Szívvel-érvekkel interaktív esélyegyenlőségi napján egy kiállítással, amely a mélyszegénységben élő gyerekkel foglalkozó szervezeteket mutatja be.
Ezen a napon 12.00 órai kezdettel szakmai háttérbeszélgetésre hívjuk a sajtó képviselőit a Szent-Györgyi Albert Agórába, melynek témája a hátrányos helyzetű gyerekek hozzáférése a méltányos oktatáshoz, valamint annak az ára, hogy mennyibe kerül minden aktív munkavállaló számára 20 év múlva az, ha ezek a gyerekek tanulatlanok maradnak.
A Tanulószoba és az IntegRÁCIÓ kiállítások megtekinthetőek április 23-tól 30-ig a Szent-Györgyi Albert Agórában (Szeged, Kálvária sgt. 23.)