Nem állt le délben az ország öt percre, ahogy a Pedagógusok Szakszervezete szerette volna.
A Madách téren PM szóvivője, Tordai Bence és körülbelül tíz aktivista – köztük gyerekek – aszfaltkrétával színezik a kockaköveket. Ezt egyrészt a sztrájkkal való szolidaritásból teszik, másrészt a kockás inges mozgalomra utalva. A két nagy virágágyás közti részt teljes egészében beszínezik. Utána pedig sajtótájékoztató következik majd.

Az élet egyébként egyáltalán nem állt le a környéken, minden ugyanúgy zajlik, ahogy szokott. Se a boltokból, éttermekből nem jöttek ki az emberek, se a közlekedés nem állt le.

Az ELTE lágymányosi kampuszán a Társadalomtudományi Kar tanárai, és hallgatói tüntettek, és megalakították a helyi fekete-kockás inges kört. Ezután felolvastak egy öt pontos követelést, amiben nagyobb egyetemi autonómiát, több pénzt, és könnyebb felvételi követelményeket kérnek.

A taxisok tüntetése annyiban merült ki, hogy négy autó öt percen keresztül dudált az Emmi előtt az Akadémia utcában.

A pedagógusok sztrájkbizottsága egész napos országos sztrájkot hirdetett szerdára. Kezdeményezték azt is, hogy délben öt percig országszerte ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban.

A sztrájkbizottság tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A sztrájkkal nyomatékosítani akarják a 25 pontban megfogalmazott követeléseiket. Többek között az intézményfenntartó átszervezését, a gyerekek terheinek vagyis a tananyag csökkentést és ezzel az oktatás színvonalának rontását és tanárok óraszámának csökkentését.

És a végén tapsoljuk meg a sztrájkoló magyartanárokat, akiknek keze alatt felnőtt ez a nemzedék: