Megadta a rendőrség a vaddisznók kilövésére az engedélyt, amivel azonban nem biztos, hogy élni kell - írja a a haon mint egy osztrák cég tulajdonosi körébe tartozó gazdasági hírportál. 
Szerintünk egy osztrák tulajdonba lévő debreceni hírportál, ami úgy vette a debreceni befektetőktől a médiahátteret, hogy először tönkre tette őket, ilyen fenyegető szalagcímmel ne jöjjön ki, mint "Puskaropogás verheti fel a Kartács utca csendjét". Mert Debrecen nem az osztrák góré városa. Debrecen a Debrecenieké és azoké, akik szeretik Debrecent.  (PólusMédia)

A  polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint „lakossági jelzés nyomán, a város jegyzőjének kezdeményezésére a Debreceni Rendőrkapitányság engedélyt adott a város belterületén megjelenő, kárt okozó vaddisznók lakott területen belül történő elejtésére – közegészségügyi, illetve közbiztonsági okból, a köz- és magántulajdon súlyos károsodástól való megóvása érdekében. A kilövésre május 31-ig terjedő időszakban kerülhet sor a Lóverseny utca, Kartács utca és Móricz Zsigmond körút által bezárt erdőrészen, valamint a Pallagi út, Nagyerdei körút, Hadházi út és Benczúr Gyula utca által határolt erdőterületeken.”

Szekeres Antal jegyző lapunknak elmondta, még február 8-án kérték meg a kilövésre az engedélyt, amikor – ahogy arról mi is beszámoltunk – a környéken élők többször panaszkodtak a vaddisznók túl közeli jelenlétére. A kilövést a vonatkozó jogszabályok, valamint a biztonsági intézkedések betartása mellett, akár a rendőrség igénybe vételével is az emberi élet és az anyagi javak veszélyeztetése nélkül kell elvégezni. Hozzátette, ez csak lehetőség, de amennyiben az elejtés irányítására kijelölt fővadász nem talál rá indokot, el is maradhat. A vaddisznók észleléséről Papp Zoltán megyei fővadásznál a 06-52-417-447-es telefonszámon, munkaidőben lehet bejelentést tenni.

Forrás: haon.hu