Július 3-án időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak a kétezer lakosú Parádon - tájékoztatta a helyi választási bizottság szerdai döntéséről a testület elnöke az MTI-t.
Székely György felidézte: a választás kiírása azután vált szükségessé, hogy a Heves megyei település héttagú képviselő-testülete március 31-én, közmeghallgatással egybekötött ülésén név szerinti szavazással, minősített többséggel - négy igen és két nem szavazattal, egy tartózkodás mellett - a grémium feloszlatásáról döntött.

A bizottság elnöke hozzátette: az új testület alakuló üléséig a polgármester és a testület is tovább végzi a munkáját.

Mudriczki József polgármester (független) az MTI kérdésére azt mondta, a képviselő-testületen belüli ellentétek és a lakosság elégedetlensége vezetett oda, hogy az említett ülésen, képviselői indítványra a testület feloszlatásáról határoztak a tagok.

Közölte továbbá, hogy a héttagú testületbe hatan függetlenként kerültek be a 2014-es helyhatósági választáson, egy képviselő pedig a Fidesz-KDNP színeiben szerzett mandátumot. Hozzátette: elindul az időközi választáson független polgármesterjelöltként.

Forrás: MTI