Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 
Az időjárási helyzet Európában

Ciklon örvénylik Európa nyugati partjainál, illetve ciklonok vonulnak a balti államok és az Ural előterében. Az említett területeken többnyire erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, záporeső, az északi országokból havazást is jelentenek. Egy-egy anticiklon helyezkedik el Izland térségében, valamint a Fekete-tenger fölött, ennek hatására Skandinávia déli felén és a kontinens délkeleti részén száraz, napos az idő. A magasnyomás Közép-Európára kiterjedt része már leépülőben van, de egyelőre ott is nagy területen derült vagy gyengén felhős az ég, több órára kisüt a nap. A kontinens nagy részén a hőmérséklet az ilyenkor megszokottnak megfelelően alakul, a legmelegebb a Földközi-tenger partvidékein van, ott 20, 26 fokig melegszik fel a levegő, a leghidegebb Skandinávia északi felén van, onnan 2, 8 fokot jelentenek. Ugyanakkor az Ural előterében a tartós délies áramlás hatására 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet, és Stockholm környékén is 10, 15 fokot mérnek. A Kárpát-medence fölé szombaton nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezik, nyugaton már lehűlés veszi kezdetét.

Várható időjárás szombat estig

Eleinte az ország nagy részén gyengén felhős idő várható, majd estétől több lesz a felhő felettünk. Szombaton a Dunántúlon és az északi megyékben erősen megnövekszik a felhőzet, kevés napsütés valószínű, ugyanakkor az Alföldön a nap nagyobb részében még változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, arrafelé csak estétől vastagszik a felhőzet. Szombaton hajnalban és délelőtt még csak néhol lehet zápor, délutántól nyugat felől egyre több helyen alakul ki eső, záporeső, a Dél-Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. A változó irányú szél általában mérsékelt marad, csak időnként kísérik élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a Kaposvár-Nyíregyháza vonaltól délre általában 20, 24, attól északra 13, 19 fok között alakul, Sopron környékén lesz a leghidegebb, a délkeleti határvidéken a legmelegebb.

Forrás: MTI