Az AFD Stuttgartban tartja soron következő kongresszusát. A kongresszuson a párt választmánya ki kívánja mondani mondani és hivatalosan írásba fektetni, hogy az Iszlám nem egy vallás hanem egy mérgező politikai ideológia, ami ellentétes a német alkotmánnyal. Egyértelmű üzenetet kívánunk adni, hogy az Iszlám nem tartozik Németországhoz.-mondta Beatrix von Storch, helyettes pártvezető a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, német lapnak.
Hasonlóképpen nyilatkozott Alexander Gauland a párt brandenburgi ágának a helyettes vezetője. “Az Iszlám nem vallás, mint a katolikus vagy a protestáns kereszténység, ezért jelenet óriási veszélyt Németország Iszlamizáiója.” Az Iszlám minden formáját és a jelképeit számon kell űzni Európából-mondta Gauland.

Olyan törvényt kívánunk alkotni, ami betiltja az Iszlám jelképeket, bezárjuk a mecseteket és minden iszlám szimbólumot be kívánunk tiltani köztük a teljes arcot eltakaró viseletet is.-mondta Beatrix von Storch.

Az AFD ellenzi azt a német kormányzati ötletet, hogy saját iszlám törvényt alkosson Németország. “Az Iszlám egy idegen test, ami nem való Európába. Európa egy keresztény kontines. Nem létezik olyan, hogy Euró-iszlám.” mondta Storch.

Forrás: focus.de