Tíz éve napokig kínozták iszlamisták, majd váltságdíj fejében szabadon engedték. Ma igyekszik fellármázni a világot, hogy a Jézus nyelvét beszélő keresztények eltűnhetnek a föld színéről. Interjú a csütörtöki, megújult Heti Válaszban az Iszlám Állam kegyetlenkedéseiről és a menekültváltságról Douglas Al Bazi iraki káld katolikus pappal.
„Én még a szerencsésebbek közé tartozom. Mert legalább nem gyilkoltak meg, »csupán« a szemem láttára robbantották fel a templomomat, s kétszer akarták rám gyújtani az autómat. Aztán elraboltak, és a kilenc napig tartó fogság alatt éheztettek, kínoztak, kalapáccsal verték ki a fogaimat, szétlőtték a lábamat. Volt, hogy azzal fenyegettek meg, lenyakaznak, és a fejemet egy kutyáéval helyettesítik, mondván, az vagyok: hitetlen kutya.

Még szerencse, hogy láncon tartottak fogva, mert így annak szemeit a rózsafüzér imádkozására használhattam. Végül az egyházközség össze tudott gyűjteni annyi pénzt, amivel meg tudták váltani a szabadságomat” – nyilatkozza a Heti Válasznak Douglas Al Bazi. Az iraki káld katolikus pap egy napot töltött Magyarországon, s bemutatta azt a véres inget is, amelyben kiszabadult az emberrablók fogságából.

Milyen személyes tapasztalatai mondatják vele, hogy az iszlám egyenlő az erőszakkal? Hogyan menekült el Moszulból egyetlen éjszaka százezer keresztény az iszlamisták elől? Miért végzik ki még Szaúd-Arábiában is azt a keresztényt, akinél Bibliát találnak? Válaszok az április 21-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Forrás: valasz.hu