Visszatér egykori klubjába Edwin van der Sar, de nem mint edző, hanem mint kapus. A korábbi Bajnokok Ligája-győztes holland válogatott kapus a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőn, a Manchester United színeiben szerepelt utoljára tétmeccsen, négy és fél éve ugyanis visszavonult.
Fotó: AFP
A 45 éves reaktivált portás most újra kapusként parádézhat a VV Noordwijk színeiben, amely klubot 1985-1990 között már szolgált ifjúsági játékosként. A kiscsapat kapus megsérült, ezért kérték fel az edzősködésbe fogó volt játékost, aki kötélnek állt.

A Noordwijk már kikérte a játékengedélyt a holland szövetségtől, így Van der Sar a kapuba állhat a Jodan Boys elleni bajnokin.

- Mindig jó érzéssel gondol a klubra és rendszeresen meglátogat minket. Megkerestük őt és rövidebb-hosszabb egyeztetések után beleegyezett, hogy újra kapuba álljon. Biztosítottuk róla, hogy csak egy találkozóról van szó, de nagyon megtisztelő, hogy ily módon segített nekünk – nyilatkozott Pieter Vink, a Noordwijk technikai igazgatója a Voetbal in de Bollenstreek holland lapnak.