Lezárta a 11 gyanúsított ellen indított nyomozást a Buda-Cash-ügyben a rendőrség. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás és a számvitel rendjének megsértése miatt vizsgálódott egy évig.
Az eljárást hétfőn befejezték, és az ügyet vádemelési javaslattal továbbküldték az illetékes ügyészségnek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015. február 24-én függesztette fel a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a visszaélésgyanús esetek miatt. Felvetődött az is, hogy bűncselekményt is elkövettek, ezért az MNB feljelentést tett a rendőrségen. Már­cius 4-én aztán a jegybank visszavonta a brókerház engedélyét, és kezdeményezte a cég felszámolását.

Mint megírtuk, a brókerház tavaly februárban dőlt be: ahogy kiderült, nagyjából 100 milliárd forinttal nem tudott elszámolni a cég. Egyrészt a befektetők mintegy 30 milliárd­jának veszett nyoma, másrészt 60–65 milliárd forinttal a DRB-bankcsoport bankjait károsította meg a brókerház.

A Buda-Cash három vezetőjénél a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai tavaly feb­ruár 23-án házkutatást tartottak. A brókerház botránya után sorra dőltek be a kisebb hasonló befektetési intézmények, ahogy a Kun-Mediátor Kft. vagy a Hungária Értékpapír Zrt. is.