Újabb két szakmai szervezettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden Budapesten - közölte a fejlesztési tárca kedden az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint így már 29-re emelkedett a minisztérium stratégiai partnereinek száma. A tárcával elsősorban a jogszabályok előkészítése terén szorosabban együttműködő szervezetekhez ezúttal a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége és a Magyar Közös Képviselők Egyesülete csatlakozott.

Az NFM hosszú távon számít a felelősségi területén működő szakmai, érdekképviseleti szervezetek segítő együttműködésére a jogalkotási folyamatokban. A partnerségi viszony lehetővé teszi, hogy a gazdaság növekedése és a magyar családok életminősége szempontjából kulcsfontosságú területeken jól átgondolt jogszabályok szülessenek, amelyekbe szervesen beépülnek a szakma észrevételei, javaslatai.

Az újabb megállapodásokat a tárca képviseletében Czepek Gábor közigazgatási államtitkár, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége nevében Horváth Ferenc elnök, a Magyar Közös Képviselők Egyesülete részéről pedig Weisz Gábor Miklós szakmai igazgató látta el kézjegyével.

Az NFM számára törvényi előírás nyitja meg a stratégiai megállapodások megkötésének lehetőségét azon szervezetekkel, amelyek készek a kölcsönös együttműködésre, és amelyek az adott jogterület szabályozásának előkészítésében társadalmi érdeket jelenítenek meg - tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI