Újabb határok lezárását tartja szükségesnek Európában az osztrák külügyminiszter egy német lapnak adott nyilatkozata szerint. Bírálta az eddigi migránspolitikát. A macedón államfő szerint most ők védik meg Európát, de ezért egy fillért sem kapnak az EU-tól.
Az embercsempészetet nem lehet teljesen megszüntetni. Ezért mindent, amit most a nyugat-balkáni útvonalon teszünk, meg kell tennünk majd az Olaszország-Földközi-tenger útvonal mentén is, hogy világos legyen, hogy véget értek azok az idők, amikor a menekülteket továbbengedték Közép-Európa felé – bármelyik útvonalról is legyen szó – mondta Sebastian Kurz a Bild am Sonntag című, vasárnap megjelenő újságnak adott interjúban, melyből az MTI idézett,

Az osztrák külügyminiszter ismét bírálta a korábban alkalmazott migránspolitikát. “Fel kellett hagynunk azzal, hogy minden menekültet, aki megérkezett Görögországba, államilag szervezetten Közép- Európába szállítottunk. Habár ez a menekültek kívánsága szerint volt, ami emberileg indokolt volt, de azt is előidéztük vele, hogy egyre több menekült kelt útra. Helyes volt, hogy ennek véget vetettünk a balkáni útvonal lezárásával.” Kurz szerint a határokat csak akkor szabad újra megnyitni, ha “elapad az Európába irányuló menekülthullám”.

Forrás: faktor.hu