A 16 éves ausztrál lányt és egy 20 éves férfit kedden tartóztatták le, mert pénzzel támogatta az Iszlám Államot. Több ezer dollárt utaltak Szíriába. Akár 25 év börtönt is kaphatnak.
A BBC úgy tudja, hogy a lányt azzal vádolják, hogy több ezer ausztrál dollárt utalt a terrorszervezetnek a Wester Unionon keresztül. A lányt és 20 éves társát, aki a gyanú szerint a pénzt adta neki, kedden tartóztatták le.

A páros egy parkban találkozott kedden, hogy megbeszéljék a pénz Szíriába való utalását. Korábban már sikeresen véghezvittek két hasonló ügyletet. A 20 éves férfinak, Milad Atainak korábban már volt dolga a rendőrséggel, ugyanis 2014 szeptemberében letartóztatták Ausztrália legnagyobb terrorellenes akciójának keretében.
A lány több mint 10 ezer dollárt utalt az Iszlám Állam tagjának. Először 7600, majd 5400 dollárt. A férfival azt tervezték, hogy még 5500 dollárt utalnak, amikor elkapták őket.

A lány ügyvédje szerint a lányt csapdába csalták. A lány és a férfi is hasonló büntetésre, akár 25 év börtönre is számíthat. Milad Atai ellen egy másik, korábbi ügyben is eljárás folyik egy rendőr halála miatt.

Catherine Burn, a rendőrség helyettes biztosa szerint nyugtalanító, hogy továbbra is támogatják a tizenévesek az Iszlám Államot.

Forrás: faktor.hu