Pour toujours (Mindörökké) címen olyan előadást mutat be jövő szerdán a Kolozsvári Állami Magyar Színház, melynek nincsen szerzője, nincsen szövege. A Dominique Serrand párizsi születésű amerikai rendező által színre vitt nagyszínpadi produkció csupán a mozgás, a zene és a látvány eszközeivel kíván a nézőre hatni. 
Amint az előadást meghirdető szerdai sajtótájékoztatón a rendező elmondta, a darab klasszikus és kortárs rekviemekből inspirálódott és az előadás egyes jelenetei olyan témákra fókuszálnak, mint a születés, az elválás, az önmagunkkal való küzdelem vagy a halál. 

Megjegyezte: számára is újdonság, hogy szöveg nélküli előadást rendez. Úgy látott a munkához, hogy hagyta az előadókat improvizálni, az érzéseiket megjeleníteni. Az így felszínre jött történettöredékek pedig úgy álltak össze egésszé a próbafolyamat során, mint a cserépdarabok vázává a régész kezében. Hozzátette: a színészek mozgása sem klasszikus, sem modern táncnak nem tekinthető, az csupán a poézis kifejezése. 

Az előadás díszletét is Dominique Serrand jegyezte. Mint megemlítette, ennek csupán az a szerepe, hogy kiindulópontja legyen a színészek játékának. 

Viola Gábor rendezőasszisztens elmondta, hogy Dominique Serrand a színészeket az egész próbafolyamat alatt az előadás alkotóinak tekintette. "Az előadás nagyon erősen a zene és a jelenlét viszonyáról szól. A színész jelenléte és a zene között próbál valami érzelmet kelteni a nézőben" - fogalmazott a színész. 

Az előadásban Albert Csilla, Bodolai Balázs, Farkas Loránd, Imre Éva, Keresztes Sándor, Laczó Júlia, Orbán Attila, Ötvös Kinga, Sigmond Rita, Sinkó Ferenc, Varga Csilla, Váta Loránd és Viola Gábor, valamint Francisco Alfonsín, spanyolországi vendégművész lépnek színre. Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai Carmencita Brojboiu jelmeztervező, Peter Kosir szlovén vizuális művész, valamint Bodolai Balázs és Viola Gábor rendezőasszisztensek voltak. 

Forrás: MTI