A svéd Liberális Párt ifjúsági tagozata egy újabb agyament és Istentelen ötletével, megint kihúzta a gyufát. Legújabb tervük szerint ugyanis a férfiak is követelhetnék az abortuszt.
Marcus Nilsen, a LUF (a liberálisok ifjúsági tagozata) elnöke svéd újságíróknak azt nyilatkozta, hogy a férfiaknak egyenlő jogokat kéne biztosítani a terhesség megszakítására. Ez azt jelenti, hogy a terhesség tizennyolcadik hetéig a férfiak is elutasíthatják a szülővé válást, ha a nő fizikailag képes átesni az operáción.

Az liberális ifjak szerint az "abortusz" jogilag azt jelentené, hogy a döntést követően visszavonhatatlanul megfosztja önmagát a szülői jogoktól és kötelességektől, vagyis a gyermek láthatásától is abban az esetben, ha az anya úgy dönt, inkább megtartaná a babát.

Nilsen szerint a javaslat a LUF női tagjaitól származott, akik szerint a férfiak rengetegszer nem merik eldönteni, hogy akarnak-e szülők lenni vagy nem.

- Végtelen számú példa van olyan férfiakra, akik még csak ki sem merték mondani, hogy szeretnének-e szülőként részt vállalni a gyermek életében. Fontos, hogy a férfiak őszinték maradjanak magukhoz, és szándékaikhoz. Úgy látjuk, hogy ennek a döntésnek olyan világosnak kell lennie, mint egy jogszabálynak - nyilatkozta Nilsen.
Ez már nem az első olyan megmozdulása az ifjúsági alakulatnak, amely vitatható sajtóvisszhangot keltett. A csoport korábban a nekrofília és a vérfertőzés legalizálása mellett szólalt fel nem rég.

A Liberális Párt központi vezetése egy riportjában úgy nyilatkozott, hogy nem áll szándékukban támogatni az ifjúsági tagozat egy nevetséges megmozdulását sem.

Egy volt svéd liberális parlamenti képviselő, Carl B. Hamilton pedig éles szavakkal illette a LUF-ot Facebook oldalán.

- Komolyan az kell, ti ostobák, hogy röhögjenek az emberek a liberális meggyőződéseiteken? És mondjátok, mi áll a LUF 100 legfontosabb társadalmi kérdéseinek listájának első helyén jelenleg? Szex a vízilovakkal?