A repülőterek könnyű célpontok lehetnek. (...) Elképzelhető, hogy több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó – mondta George Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1-en.
A legfrissebb hírek szerint 13 halottja és a 35 sebesültje van a brüsszeli robbantásoknak. Egész Európában fokozott ellenőrzést kell bevezetni, mert a kontinensen bárhol történhet támadás. „Elképzelhető, hogy egy több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó” – mondta George Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

A szakértő szerint sejteni lehetett, hogy Salah Abdeslam elfogása nem marad válasz nélkül. "Ez egy válaszlépés volt és meg akarták mutatni a brüsszeli hatóságoknak és Európa biztonsági szerveinek, hogy ők uralják továbbra is a terepet" – közölte Spöttle, aki szerint további merényletek lehetnek.

A repülőtéren történt merényletről George Spöttle elmondta, hogy a reptércsarnokba bejutni nagyon könnyű bárkinek. „A reptereket kívülről nem védik, bármikor be lehet menni a budapesti, a berlini, vagy a brüsszeli repülőtérre is” – mondta a szakértő.

Most mindenkinek kerülni kell Brüsszelben a puha célpontokat. Ezek a repülőterek, a vonatpályaudvarok, a buszpályaudvarok és bevásárlóközpontok. Tehát minden olyan hely, ahol sok ember fordul meg célpontja lehet támadásoknak.

Spöttle szerint az Iszlám Államnak az célja, hogy minél több keresztényt meggyilkoljanak, destabilizálják az országot és megmutassák, hogy tőlük félni kell. Háború zajlik Európa szívében köztünk és a terroristák és az IÁ között – mondta.

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és robbanás történt egy brüsszeli metróállamoson is.

Az Iszlám Állam újra teret akar nyerni és meg akarja félemlíteni az embereket. Ez történt Egyiptomban is, ahol már sokan meghaltak és eluralkodott emiatt a félelem a turistákban. Továbbá a török riviéra, a marokkói, az algériai és a tunéziai strandok is fokozottan veszélyeztettek.