Hillary Clinton után Donald Trump és két, pártbéli riválisa is hitet tett az Izraelhez fűződő szoros barátság mellett az egyik legbefolyásosabb Izrael-barát amerikai lobbiszervezet éves konferenciáján.
Az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság washingtoni rendezvényének második napján először Hillary Clinton volt külügyminiszter mondott beszédet, majd délután a republikánus elnökjelölt-aspiránsok is szót kaptak.

A legnagyobb érdeklődés Donald Trump beszédét kísérte, mert előzetesen rabbik egy csoportja jelezte, bojkottálni fogja a beszédet, és némán elhagyja a termet. Ehhez képest elmaradt a beígért kivonulás, és bár néhány füttyszó elhangzott, Trumpot taps fogadta. Beszédében az elnökjelöltségre törő milliárdos többször is azt mondta, hogy Izrael igaz barátjára lel benne. "Szeretem Izraelt" - mondta végül, majd újra arról beszélt, hogy lánya, Ivanka zsidó családban él, és bármelyik pillanatban megszülethet az unokája, azaz Ivanka harmadik gyermeke, akit szintén zsidó hagyomány szerint nevelnek majd. Trump azt is mondta, hogy szerinte Izrael az egyetlen igazi demokrácia a közel-keleti térségben,  és elnökké választása esetén felmondja az Iránnal kötött megállapodást.