Péntek reggel München közelében egy Veronából érkező éjszakai vonaton rendőrök felfigyeltek egy fiatalemberre, aki megpróbált elrejtőzni. 
Miközben papírjait vizsgálták, a 17 éves egyiptomi fiú feltépte a szerelvény ajtaját és kiugrott. Halálos sérüléseket szenvedett. Korábban a hatóságok már feltartóztatták és felszólították, hogy térjen vissza Ausztriába, ahonnan belépett Németországba. Valószínűleg a kitoloncolás veszélye miatt akart elmenekülni a rendőrök elől.

Az utóbbi hetekben több hasonló eset történt Németországban. Februárban Rostockban egy 21 éves albán fiatalember eltorlaszolta hatodik emeleti szállása bejáratát a hazatoloncolására érkező rendőrök előtt, és megpróbált az ablakból leereszkedni összecsomózott ágyneműhuzatokon, amelyek azonban elszakadtak. 

A fiatalember lezuhant, lábán többszörös törést szenvedett. Március elején egy 18 éves örmény fiatalember a köln–bonni repülőtéren egy korláton átugorva hét métert zuhant. Ő is a kitoloncolást akarta elkerülni, és lábtörést szenvedett.

Forrás: mno.hu