Valótlanságot állított a Népszabadság nagy port kavart cikkében. Miért kell a mentősöket is politikai célokra felhasználni? Ezek az emberek napi szinten harcolnak értünk éhbérért! Tisztelet a mentősöknek!
Az Országos Mentőszolgálat közleményt adott ki a Népszabadság "Órákig hurcolászták a mentők a nőt, mire találtak kórházat és ott meghalt" című cikkével kapcsolatban. A cikk már más címen érhető el, de lebuktatja a szerzőket a használt url, a böngészősávban látható címsor, ami megőrzi az eredeti címet.

Lássuk mit mond erre a mentősszakma.

"Valótlanságot állít a Népszabadság"

A Népszabadság ma megjelent, egy múlt heti betegellátásról szóló cikke valótlanul állítja, hogy "Órákig hurcolászták a budapesti mentők a nőt, mire találtak kórházat, és ott meghalt". A valóság az, hogy a beteget a mentők a szükséges helyszíni ellátás után egyenesen az őt felvevő gyógyintézetbe szállították. A segélyhívás 14:32-kor érkezett, a beteg a helyszíni beavatkozások után 15.30-kor megérkezett az átvevő kórházba, így valótlan és félrevezető a cikk azon állítása is, hogy "a 37 éves nő esélyeit rontotta, hogy órákat töltött a mentőautóban".

A beteg állapotáról, az ellátás elemeiről természetesen nem adhatunk részletes tájékoztatást, az azonban elmondható, hogy a mentők a helyszínen és később a kórházi személyzettel együtt is elszántan harcoltak a beteg megmentéséért.

Sajnálatos, hogy az újságíró annak ellenére írta meg valótlan tartalmú cikkét, hogy a fenti tényeket írásos válaszunkból megismerhette."

A kommentek között találhatunk egy saját élményt bemutatót is:

"Megérkezésük után engem is egy óra múlva vittek az 5 percre levő kórházba. Addig a helyszínen próbálkoztak az újraélesztésemmel. Ez egy mozgó járműben kicsit problémás lett volna. Kb ennyi idő kellet ahhoz, hogy a keringésemet annyira helyreállítsák, biztonságosan szállítható legyek"

Legalább azokkal tartsunk már össze, akik velünk együtt sőt értünk kínlódnak nap mint nap!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!