Nigel Farage belga Európai Parlamenti képviselő szerint egyre erősödnek azok a hangok, amelyek azt szeretnék, hogy megszűnjön az Európai Unióban Németország és Angela Merkel dominanciája.
Az EU vezetői a napokban találkoznak Brüsszelben, hogy megvitassák a menekültválság kérdéseit, de Angela Merkel és Törökország képviselői a színfalak mögött egyeztetnek.

Nigel Farage az UKIP vezetője úgy véli, hogy Angela Merkel az összes Uniós ország nevében próbál beszélni miközben erre senki sem hatalmazta fel, úgy viselkedik mintha az Európai Egyesült Államok elnöke lenne. Sok országnak ez nem tetszik, hiszen sehol sincs az leírva, hogy Németországnak és annak vezetőjének kellene irányítani a közösséget.

“Merkel megmondja, hogy mi történjen a törökök kapcsán, megmondja mi történjen a menekültekkel, megmondja mi történjen Görögországban. Ez az, ami dühöt vált ki egyre többi Uniós ország képviselőiből. Úgy vélem egyre többen gondolják úgy, hogy le kell őt lökni a magas lóról.”

Merkel és Németország a legerősebb kutya az EU-ban, de egyre több kisebb kutya harap vissza a nagyobb kutyába és ha sok gyengébb kutya összefog legyőzi a legerősebbet-mondta Nigel Farage. 

Forrás: express.co.uk