Migránsok zaklatták az utasokat egy vonaton a Déli pályaudvaron. A legtöbbjüket sértegették, két lányt pedig fogdosni kezdtek. Amikor a kalauznő megpróbálta rendre utasítani őket, őt is inzultálták - hangzott el az M1 híradójában.
A bicskei befogadóállomáson lakó migránsok zaklatták az utasokat egy vonaton a Déli pályaudvaron. A férfiak hangoskodtak, sértegették az utasokat, két fiatal lányt pedig fizikailag is zaklattak, fogdosni kezdték őket. Amikor a kalauznő megpróbálta rendre utasítani őket, őt is megtámadták. Amikor a fiatal kalauznő menekülni akart, elállták az útját és szóban és tettleg is megalázták – hangzott el az M1 híradójában.

A rendőrség garázdaság miatt nyomoz. A csoport hangadója, Mohamed Ahmed Mohamed 24 éves szomáliai állampolgár, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozók vizsgálják, hogy Ahmed Mohamed Ahmed nem gyanúsítható-e ennél súlyosabban minősülő bűncselekménnyel, például közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, vagy személyi szabadság megsértése bűntettével. Ha igen, akkor nem kettő, hanem öt év börtönre számíthat.