Megújult a Bartók Rádió műsorstruktúrája március közepétől - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-t.
Mint írták, az adó két legkedveltebb élő magazinműsorát, a reggel 6-tól fél 10-ig futó Muzsikáló reggelt és a délután 3-tól 7-ig tartó Muzsikáló délutánt március közepétől a Muzsikáló délelőtt köti össze, így szinte egész nap élő magazinműsor megy a Bartókon. 

A "Muzsikáló-műsorfolyamban" alkalmanként klasszikus filmzenék is hallhatóak lesznek, valamint az Ahogy tetszik kívánságműsor zenéi is beépülnek a műsorfolyamba - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint hétvégére kerül át az eddig hétköznap délelőtt futó Hang-fogó, amelyben többtételes művek is adásba kerülnek, így szombat-vasárnap kora reggeltől megszakítás nélkül lehet komolyzenét hallgatni a Bartók rádión.

A népzenei műsorok március 16-ától délben kezdődnek, a koncertműsorok fél órával későbbre kerültek, így azok a hallgatók is teljes egészében élvezhetik a felvételeket, akik meghallgatnák a Kossuth Rádió déli Krónikáját - olvasható az MTVA közleményében. 

Azt írták: "a kortárs zene felemelése a Bartók Rádió fontos közszolgálati feladata", így az Ars Nova című műsor előbbre, este 10-re került, míg a dzsesszműsorok 11 órától kezdődnek. A péntek esti műsorsáv kifejezetten a klasszikus dzsesszé lesz.

Kitértek arra, hogy új kórusmagazin is indul: a vasárnap déli Énekelj velünk! a magyar kórusélet eseményeit mutatja be és népszerűsíti a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségével szorosan együttműködve.

Forrás: MTI