Az "Első Magyar Ifjúsági Szakmai Konferencia" projekt keretében megtartották a hatodik és a hetedik kerekasztal-beszélgetéseket is Nyíregyházán és Székesfehérváron Február 20-án Nyíregyházán, február 24-én pedig Székesfehérváron tartották meg az „Első Magyar Ifjúsági Szakmai Konferencia” projekt soron következő kerekasztal-beszélgetéseit. A találkozók célja a projekt megismertetése, valamint a cégek gyakornoki programjainak felderítése volt.
A Magyar Ifjúsági Szövetség március 5-i, makói konferenciájának fókuszában az ifjúságkutató szakemberek és a leszakadó társadalmi csoportok tehetséges fiataljainak felkutatása áll, továbbá, hogy felhívják a figyelmet a gyakornoki programok gazdasági jelentőségére.

A fiatalok a projekt keretében a Magyar Ifjúsági Szövetség partnereinek pályázati lehetőségeivel is megismerkedhetnek. Ilyen többek között a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány pályázati felhívása, amely támogatásban részesíti azokat a közgazdasági és pénzügyi területeken tanuló egyetemi hallgatókat, doktoranduszokat és doktorjelölteket, akik tanulmányaik előrehaladása érdekében nemzetközi tanulmányúton kívánnak részt venni.

A nyíregyházi kerekasztal-beszélgetés résztvevői a Munka Világa Közhasznú Egyesület, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület, a Nyíregyházi Görögkatolikus Ifjúsági Egyesület, CEF SZSZB M. E., a Tégy a jövőért!, a Hierotheosz Egyesület és a CLEARCODE - Inno Art volt.

A Székesfehérváron megtartott találkozón a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Kft., a Családsegítő Alapítvány, a Civil Információs Portál valamint a Székesfehérvári Kulturális Egyesület képviselői vettek részt.

A Magyar Ifjúsági Szövetség, 99/2015.(08.06) számú támogatási szerződés keretében a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány által támogatott "Első Magyar Ifjúsági Szakmai Konferencia" projektje.