52 éves nőt erőszakolt meg egy migráns fiú Ausztriában
Az elkövető egy 18 éves bevándorló volt, aki még januárban érkezett Ausztriába, ahol egy Innsbruck közeli menedékközpontban kapott szállást

Az áldozatul esett nő egy barátját igyekezett meglátogatni Innsbruckban, amikor a 18 éves migráns fiú megtámadta. A rendőrség a történtekről elmondta, hogy az 52 éves nőt az ismerősének a ház közvetlen közelében erőszakolta meg a fiú, aki akkor csapott le rá hátulról, amikor ő éppen becsöngetett az ismerőséhez, aki viszont sajnos ekkor még nem volt otthon.

A nőt ezután a fiú elvonszolta, majd erőszakosan levetkőztette és megerőszakolta. Az súlyos incidens körülbelül 15 percig tartott, majd a fiú arra kényszerítette a nőt, hogy cseréljenek telefonszámot, ezután pedig elrohant a helyszínről. Az áldozat ismerőse azonban ekkor már hazafelé tartott és észrevette a menekülő fiút és sokkos állapotban lévő nőt, akit azóta a történtek óta kórházban kezelnek.

A rendőrségnek végül sikerült elfogniuk a fiút, akinek a személyazonosságáról és származásáról semmit nem árultak el, csupán annyit, hogy a fiú még januárban érkezett az országba és egy közeli menekültközpontban volt elszállásolva, miután benyújtotta menedékjogi kérelmét. Az osztrák hatóságok egyébként azt tervezik, hogy ezt a menedékközpontot április végén bezárják, ahol jelenleg 380 migráns férfit szállásoltak el.

Forrás: globoport.hu