Történelmi tett kapujában a Ferencváros labdarúgócsapata, miután a 24. fordulóban Radó András góljával 1-0-ra nyert Békéscsabán. A bajnokságot 20 ponttal vezető Fradi az eredmények kedvező alakulása esetén akár két forduló múlva, vagyis még márciusban aranyérmes lehet – ilyenre évtizedek óta nem volt példa.
Legutóbb az 1998/1999-es kiírásban 19 pontos előnnyel élvonalbeli trófeát szerző MTK, majd egy évre rá a 16 pontos fórral aranyérmes Dunaferr produkált hasonló menetelést, de csak március után lehetett kijelenteni, hogy bebiztosították a végső győzelmet.


A Ferencváros mostani kiváló szereplésének több oka van. A biztos anyagi háttér (az éves költségvetés állítólag meghaladja a 3 milliárd forintot), a tapasztalt német vezetőedző – Thomas Doll (49) a Bundesligában is ült kispadon –, aki a fiatalok mellett a külföldről igazolt légiósokkal és a hazacsábított magyar válogatott labdarúgókkal is kiválóan bánik, a szurkolók támogatása, no és a gyönyörű új aréna. Emellett olykor a szerencse is a csapat mellé állt, de az ellenfelek is elismerik, megérdemelten lesz a zöld-fehéreké az aranyérem.


A biztos pontelőny tudatában az FTC ráadásul már a jövőre, a nyár végi BL-selejtezőkre is készülhet.

– Folyamatosan fejlődünk. Először stabilizáltuk a gárdát, utána voltak jó igazolások, akik valóban erősítést jelentettek, majd kialakítottunk egy olyan játékot, amelyben nyomást tudunk gyakorolni az ellenfélre, sokat birtokoljuk a labdát – mondta korábban Doll. – A klub 2004 után lehet ismét magyar bajnok, mindenki az aranyéremre vágyik. Ha még megerősítjük a keretet, akár a nemzetközi színtéren is sikeresek lehetünk.