A ter­ror­szer­ve­zet a kö­zös­ségi mé­dián ke­resz­tül azt tu­datta az Egye­sült Ál­la­mok­kal és egy sor eu­ró­pai or­szág­gal, hogy Brüs­szel csu­pán a kez­det volt, és újabb me­rény­le­tek vár­ha­tók.

A Washington Times legfrissebb cikke szerint az Iszlám Állam sajtócégének felhívása úgy fogalmaz: ma Brüsszel, holnap Portugália és Magyarország is lehet célpont. Egy szakértő szerint az utóbbi két államot azért említették, hogy nyomatékosítsák: egyetlen európai ország vagy főváros sincs biztonságban a terrorszervezet támadásaitól.


Az amerikai szakember egyik kollégája pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy Európa lakói nem bíznak kellőképpen egymásban, ezért nem tudnak a lehető legszorosabban együttműködni a további robbantások elhárítására.

Az Iszlám Állam a közösségi médián keresztül tudatta az Egyesült Államokkal és több európai országgal, hogy Brüsszel csupán a kezdet volt, és újabb merényletek várhatók. A Washington Post cikke szerint a kilátásba helyezett lépések egészen odáig mennek, hogy az elfogott nőket potom áron eladják rabszolgának, a kezükre került gyerekeket pedig janicsárként nevelik, hogy azután egykori hazájuk ellen forduljanak.

Forrás: ripost.hu