A nyári hónapok és velük együtt a tikkasztó meleg feltartóztathatatlanul közelednek. A szabadtéri élményfürdők és strandok már májusban megnyitják kapuikat, és szolgálnak tökéletes kikapcsolódási helyszínként az egész családnak. A fürdőruha a női ruhatár olyan darabja, melynek esetében különösen fontos, hogy az alkatnak és az egyéni méreteknek megfelelő mellett tegyük le a voksot.
Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat mind úszás, mind napfürdőzés alkalmával, korántsem mindegy, milyen fazonra esik a választás. Mivel a fürdőruha tényleg minden részletet láttat, így nem csak az anyagra és az árra érdemes odafigyelni a vásárláskor, hanem a szabásra is. A lascana.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan érdeklődnek az olyan fürdőruha típusok iránt, melyek univerzális darabok, tehát megállják a helyüket napozáshoz és vizes elfoglaltságokhoz is.

Nőiesen vonzó külső medencés party-hoz
Nyaranta egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a saját kertben megrendezett medencés bulik, ugyanis ma már nem számít luxusnak, ha a hátsó kertben egy kisebb vagy nagyobb medence is helyet kap. Legyen szó baráti összejövetelről, vagy az ország minden pontján elérhető éjszakai fürdőzésekről, ha leszáll az est, nőként mindannyian szeretnénk megmutatni a bennünk rejlő csábító démont.

Mivel ilyenkor sokkal inkább van a hangsúly a társasági életen, a vízben való megmártózáson, vagy esetleg a hódításon, megéri a sportos fürdőruha fazon helyett valami igazán vadítót választani. A különleges szabásvonalaknak és anyaghasználatnak köszönhetően mindenki rábukkanhat arra a kedvencre, mely alkatának a leginkább ideális.

Napfürdőzés és strandolás bikiniben
A legtöbben már alig várjuk, hogy a nyári hónapokban végre útnak induljunk a családdal. Nyaralásra érdemes több fürdőruhát is magunkkal vinni, s így nem csak szükséghelyzetben áll másik rendelkezésünkre, de hangulatunk szerint váltogathatjuk a tengerparti szettet. A bikini nagy előnye, hogy kiválóan alkalmas a napfürdőzésre, és jól lebarnulhatunk benne.

A gyártók napjainkban arra törekednek, hogy a bikini ne csak csinos, de kényelmes viselet is legyen, és ne feszengjünk benne. Ennek érdekében a szabásvonallal lehet a legtöbbet tenni. Különösen fontos, hogy a nagy keblekkel rendelkező hölgyek megtalálják azt a bikini felsőt, amely biztosítja a megfelelő tartást.

Sportos fazonok úszáshoz, vízparti aktivitáshoz
Az örökmozgók és az úszás szerelmesei gyakran részesítik előnyben az egyrészes fürdőruha típusokat. Ez ma már nem jelent egyet azzal, hogy nőies idomainkat eltakarja a ruhadarab, ugyanis a rafinált mintáknak, behúzásoknak és szabásvonalnak köszönhetően akár még vonzóbb is lehet a megjelenést, mint a többet mutató bikiniben.

Ha szívesen játszunk csapatjátékokat a parton, vagy a vízi sportok megszállottjai vagyunk, akkor nem árt, ha magunkkal viszünk a nyaralásra egy egyrészes fürdőruhát is.

Univerzális fürdőruhák minden alkalomra
Miként az öltözködés bármely területén, így fürdőruhák kapcsán is nagyon népszerűek azok a típusok, melyek gyakorlatilag bármilyen alkalomra ideálisnak bizonyulnak. A klasszikus színek soha nem mennek ki a divatból, de a vad ocelotminta, a türkizkék, vagy a virágmintás fürdőruha is évek óta hódít. Ha szeretnénk kicsit többet takarni magunkból, de mégsem az egyrészesek mellett döntenénk, akkor a tankinik ideális választásnak bizonyulnak.

A lényeg mindig az, hogy mi jól érezzük magunkat a választott darabban, hiszen csak így sikerülhet a vízparti program kiválóan. Nőként a külsőségeket illetően mindig is a maximalizmusra fogunk törekedni, de nem érdemes elfeledkezni arról, hogy egy jó szabásvonalú fürdőruha valóban csodákra képes az alakformálás terén.