Közeledik a Húsvét. Lelkünkben ilyenkor megpróbálunk rendet rakni, hogy méltóképpen fogadhassuk az Úr ajándékát, Jézus által a megváltás reményét!
De azoknak is érdemes időnként elcsendesedni, akik nem hívő emberek. Egyik legfontosabb érzetünk, ami emberi tartást ad nekünk, hogy SZÜKSÉG VAN RÁNK! Addig, amíg erőnket nem csak a magunk, hanem mások szolgálatába is tudjuk állítani, addig mindenképpen pótolhatatlanok vagyunk. 

Ez az erő, amit ilyenkor sugárzunk, az áldozatból áradó szeretet. Ezt sugározta Jézus is, és ez táplálja lelkünket azóta is, nap mint nap, hiszen húsvétkor Bennünk támad fel Jézus,a mi lelkünket tisztítja meg áldozatával, ha készen vagyunk méltóképpen fogadni.

Az emberi élet legnagyobb megpróbáltatása a halál. Ilyenkor a lélek próbáltatik meg, de ez nem egyenlő a pusztulással.

Ady Endre: Az Úr érkezése

Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.
Nem harsonával,
Hanem jött néma, igaz öleléssel,
Nem jött szép, tüzes nappalon
De háborús éjjel.
És megvakultak hiú szemeim. 
Meghalt ifjúságom,
De őt, a fényest, nagyszerűt,
Mindörökre látom.

Nagypénteken 3 órakor leheli ki lelkét minden évben a közénk született Isten.

Pilátus ítéletét a nép megerősítette, hogy Barrabás helyett inkább Jézus haljon kereszthalált.

De bennünk megvan a választás lehetősége! Mindig! Minden esetben! Ne félelemből döntsünk, ne látszat jóindulatot mutassunk embertársaink felé! Mi nem Káin és Ábel népe vagyunk, hanem Hunor és Magyar népe! Az egymást szerető és tisztelő testvérek népe.  Legyünk méltóak örökségünkhöz! 

„Nagy lélekkel hordozzuk keresztünket!" Csak annak lesz feltámadása, aki lelkében át tudja élni nagypénteket. A sok terhet mi is letehetjük a 14. stáció végén.

Húsvét vasárnapján pedig megtörténik a csoda! „Ajándékba kapjuk a romolhatatlan fénytestet ." – Molnár V. József  Meghasad az ég alja, Boldogasszony kapujában megmutatja magát a feltámadt Jézus. Ezt élik meg Csíksomlyón a napba néző hívők ezrei, de ezt élhetjük meg mi is csodás áhítatban, bárhol is legyünk a nagyvilágban!

A húsvéti tojás Jézus vérét szimbolizálja, fiatal lányok a feltámadás ősképeit rótták rá írókával. A madártojás ugyanakkor az élet szimbóluma is (nem a húsvéti nyuszi), s mint élet szimbóluma, minden újszülött gyermekkel az Isten újrateremti a világot.

Kívánom, hogy Mindannyian tiszta hitben és szeretetben éljétek át a húsvéti feltámadás csodáját!

Barátsággal:

Kovács Nóri