Orbán Viktornak és nem Angela Merkel német kancellárnak volt igaza menekültügyben, a magyar miniszterelnök kezelte jól a migrációs krízist, és ez akkor is így van, ha fáj is bevallani – nyilatkozta a New York Timesnak Konrád György író, a liberális értelmiségi kör egyik ikonikus alakja. Konrád a napilapnak úgy vélekedett, amíg az unió képtelen volt közösen megoldást találni a problémára, addig Magyarország bölcsen lezárta a határait.
Korábban az író a baloldali, olasz la Repubblica című lapban adott hangot azon véleményének, hogy pártolja a kerítés megépítését a magyar határon és Orbán Viktor az az európai politikus, aki jól kezeli a migrációs krízist.

A New York Times cikkében Lánczi Tamást, a Századvég Alapítvány vezető elemzőjét, a Politikai Elemzések Központjának igazgatóját is megszólaltatta az orbáni politikával kapcsolatban. Lánczi kifejtette: “Az európai elit nagyon haragszik Orbánra, mert elrontotta a játékukat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a király meztelen“. Az elemző hozzátette, Orbán Viktor nézetei most válnak mainstreammé, mert a politikai korrektség kedvéért nem hajlandó az egyirányú utcában sétálgatni.

forrás: pestisracok.hu