Bizarr helyszíni tárgyalást tartott a Borsodi Törvényszék: egy próbababán kísérletezték ki, hogyan vihette le gyilkosa Rózsika nénit a II. emeletről lépcsőn úgy, hogy a holttest feje ne sérüljön meg.
Emlékeznek még K. Mártára, akit öt éve azzal vádolnak, hogy meggyilkolta házsártos szomszédját egy miskolci masszőrszalonban? A nőt egyszer már felmentették, de pere újra kezdődött. K. Márta ellen egyetlen bizonyíték van, hogy korábban egy olyan takarófóliát vásárolt, amilyenbe a tettes a holttestet csomagolta.

A bíróság képviselői ha nehezen is, de szereztek egy 20 kilós próbababát, amelyet takarófóliá­ba csomagoltak, s ragasztószalaggal ugyanúgy lezártak, mint ahogy öt évvel ezelőtt Rózsika néni testét megtalálták. Bár a baba többször szétesett, azért sikerült megoldani a feladatot, s a becsomagolt bábut felvitték a második emeletre. Úgy tudjuk, rendőrök húzták végig a masszőrszalonból a kukákig a becsomagolt babát. Információink szerint több mindenre is kíváncsi volt a bíróság. Az egyik az, hogy végig lehetett-e úgy húzni a holttestet a folyosón és a lépcsőn, hogy a testen ne legyenek sérülések. Hallhatta-e mindezt a ház népe, illetve át lehetett-e emelni úgy a maradványokat a masszázsszalon éles vasküszöbén, hogy ne sérüljön a csomagolás.
Információink szerint arra jutottak, hogy a holttestet nem lehetett volna észrevétlenül lehúzni a földszinti kukákig, mivel a nejlonnak irtózatos hangja volt. A bábut pedig csak úgy lehetett volna levinni sérülésmentesen a lépcsőn, ha valaki ölbe kapja. Igen ám, csakhogy Rózsika néni elhunytakor 73 kiló volt, ezt a súlyt pedig a gerincsérvvel küszködő masszőrnő nem biztos, hogy elbírta volna. Úgy tudjuk, a nyomszakértő kijelentette, hogy egy ilyen súlyú holttestet nem lehet úgy áthúzni a küszöbön, hogy a fólia ne sérült volna.

- Mivel zárt tárgyalás volt, ezért nem nyilatkozhatok – mondta Lichy József, a masszőrnő ügyvédje, hozzátéve: a helyszíni per véleménye szerint ügyfele ártatlanságát támasztotta alá.
Pénzt vittek a lakásából

Az ügyészség azt gyanítja, hogy a gyilkosság helyszíne a masszázsszalon volt, azonban Rózsika néni lakásából eltűnt 100 ezer forint, és ott találták meg a szemüvegét és a protézisét, ezek nélkül nem mozdult volna ki a lakásból. Így kérdéses, hogy hogyan ment a műfogsora és a szemüvege nélkül a magára egyébként nagyon adó idős nő reklamálni a masszázs­szalonba.