A terrorakciókra készülő emberek kiszűrését megfigyelő rendszer kiépítésére készül a kínai kormány a China Electronics Technology nagyvállalattal. A rendszerrel mindenkit megfigyelnek.
A cég feladata egy olyan szoftver készítése, amely adatokat gyűjt az emberek munkájáról, hobbijáról és fogyasztási szokásairól. A megfigyelés a mobiltelefonokra, a bankszámlákra, a közösségi médiára és a köztéri kamerák képeire is kiterjedne. Az ezekről készített elemzésekkel hivatalosan a terrormerényleteket akarják megelőzni.

A legújabb kori kínai gyakorlat szerint a hatóságot civilek is segíti: informátorok hálózata figyeli például a családtervezési törvény megsértését, vagy jelenti, ha valaki "furcsán" viselkedik. A nemzetbiztonságra hivatkozva az internetezők adatait törvényesen is elérhetik az ügynökségek.

A China Electronics Technology a hadsereg beszállítója, az elektronikus megfigyelés eszközeit gyártja. A mérnökök szerint ezzel az új rendszerrel kiszűrhető, ha valaki szokatlanul viselkedik, így például feltűnik, ha egy szegény faluban hirtelen meggazdagszik valaki, vagy ha olyasvalaki, akinek nincsenek külföldi rokonai, gyakran telefonál külföldre.