A szerb elnökkel koszorúzott, a pátriárkával beszélgetett, az utolsó szerb király fiával, az önmagát trónörökösnek nevező Aleksandar Karadjordjeviccsel teázott, majd a miniszterelnökkel vacsorázik Károly herceg, brit trónörökös és felesége Kamilla, Cornwall hercegnője, akik szerdán kétnapos szerbiai látogatásra érkeztek Belgrádba. 
Károly herceg nem nyilatkozik a sajtónak, kizárólag csütörtökön, a szerb parlament ünnepi fogadásán szólal fel. Részt vesz ugyanakkor egy vallások közötti párbeszédet előmozdító találkozón is. Kikapcsolódásként pedig a tervek szerint az egykori nándorfehérvári vár területén, a Kalemegdanon tesznek sétát. Csütörtökön Újvidékre látogatnak. 

A hercegi pár balkáni körútja a megbékélés jegyében zajlik - jelentette be Denis Keefe, az Egyesült Királyság belgrádi nagykövete a látogatás előtt. Hozzátette: Szerbiát kedvező pillanatban érte a látogatás, amikor egyre szorosabbra fűzi a kapcsolatokat az Európai Unióval, és a brit-szerb viszony is jó irányban halad. A hercegi pár és Tomislav Nikolic szerb elnök közösen rótta le kegyeletét az első világháborúban harcoló brit és szerb katonák emléke előtt. 

Károly walesi herceg és felesége hétfőn és kedden Horvátországba látogatott, Szerbiából pedig Montenegróba és Koszovóba vezet az útjuk. Károly herceg legutóbb 1978-ban járt Szerbiában. 1999-ben Koszovót, 2007-ben pedig Bosznia-Hercegovinát látogatta meg.

Forrás: MTI