A norvég rendőrség megdöbbentő dolgokat találta a menekültek poggyászában és mobil telefonjain amióta kötelezően átvizsgálják az országba érkezők személyes holmiját és telefonját. Az Iszlám Állam zászlói és más ISIS szimbólumok a migránsok telefonjairól pedig brutális kivégzések, halott gyerekek és levágott fejek videói, fotói kerültek elő.
Erik Haugland a norvég menekültprogram igazgatója szerint több oka lehet annak, hogy ilyen felvételek és fotók vannak a telefonokon az egyik, hogy csak egyszerű szemtanúk voltak ezek az emberek, de valószínűbb, hogy az Iszlám Állam támogatói vagy szimpatizánsai.

Akik csomagjaiban az Iszlám Állam szimbólumait találták meg viszont szinte egyértelmű bizonyítékot jelent, hogy a migráns kapcsolatban áll a dzsihadista szervezettel. A bevándorlók viszont minden esetben azt mondják, hogy azért van náluk az Iszlám Állam szimbóluma mert félnek. Arra az esetre van náluk a dzsihádisták jelképe ha az iszlamisták megállítják őket akkor meg tudják mutatni, hogy ők szimpatizálnak velük.

Forrás: rt.com