Testében szétterjedő, húsevő baktériumtól tüdőgyulladást kapott, azután halt meg a testvére szerint egy férfi. A Tények szerkesztőségét azután kereste meg, hogy hétfői adásunkban egy nő arról beszélt, hogy férje műtétje közben újrasterilizált eszközöket használhattak. A férfi azt mondta, több műtéten és kezelésen átesett öccse, valamelyik beavatkozásnál kaphatta meg a fertőzést, ami a zárójelentésében is szerepel.
Füsti Molnár Sándor a testvérét gyászolja, öccse egy hónappal ezelőtt halt meg egy kórházi fertőzésben. A férfi azután kereste meg a szerkesztőségünket,hogy egy asszony arról beszélt a Tényeknek, a férje azért halhatott meg, mert a műtétjénél újrasterilizált eszközt használhattak az orvosok.

Sándor testvérénél nyolc éve végbél-daganatot diagnosztizáltak, megműtötték. A daganat miatt kemoterápiát kapott.Két év kezelés után kiderült, hogy nem azt típusú kezelést kapta, amit kellett volna. A férfi öccsének tönkrement az egyik vesejé. Vesekatéterre volt szüksége és többszöri hólyagátmosásra. A férfi szerint valamelyik beavatkozásnál kaphatott fertőzést a testvére. A kórházi zárójelentésében szerepel, hogy bakteriális fertőzése volt, amit kezeltek.

A férfi öccse tavaly szeptembertől fél évig magas lázzal küzdött, amit antibiotikumokkal csillapítottak, de aztán januárban rohammentő vitte az intenzív osztályra. A testvér szerint azonban a testében lappangó baktérium szétterjedésétől tüdőgyulladást kapott, napokkal később meghalt.

A férfi azt mondta, nem akarja feljelenti a kórházat, mert egy pereskedés már nem hozza vissza az öccsét. Azért nyilatkozott, mert azt szeretné, hogy jobban odafigyeljenek az orvosok.