Juhász Péter "kezdje magán az átláthatóságot és a korrupciómentességet"! - szólította fel az ellenzéki politikust a kormánypártok nevében Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő pénteken Budapesten arra hivatkozva: az Együtt alelnöke nyilvános jövedelméhez képest aránytalanul drága helyen lakik.
A kormánypárti képviselő Juhász Péter II. kerületi, bérelt otthona előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Juhász Péter két jövedelemforrást jelöl meg vagyonnyilatkozatában: a  belvárosi önkormányzattól kapott képviselői tiszteletdíját, illetve a saját pártjától felvett fizetését. 

E kettő nettó összege, beszámítva a három gyermeke utáni családi adókedvezményt is, kevesebb mint havi 430 ezer forint. Abban a II. kerületi utcában ugyanakkor, ahol lakik, egy 130 négyzetméteres "luxusingatlan" bérleti díja 450 ezer forint körül van havonta - fejtette ki Hollik István.

Juhász Péternek nincs annyi jövedelme, amennyibe egy ilyen luxusingatlan bérlése kerül - közölte a KDNP-s politikus, aki azt firtatta: Juhász Péter miből finanszírozza a lakásbérlést.

Ha olyan szegény, mint amilyennek mondja magát, hogyan képes erre? - kérdezte Hollik István, aki felszólította Juhász Pétert, álljon ki a nyilvánosság elé, "kezdje saját magán a korrupciómentességet és az átláthatóságot".

A kormánypárti képviselő kitért arra is, hogy az ingatlan tulajdonosa egy Somogy megyei kis faluban csődbe ment, és hat éve felszámolás alatt lévő részvénytársaság.

Forrás: MTI