A Fővárosi Biztonsági Iroda megszüntetéséről is dönthet jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, az iroda feladatait a Főpolgármesteri Hivatal egyik főosztálya láthatja majd el a jövőben.
A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármester, önkormányzati és rendészeti tanácsnok által jegyzet javaslatban az áll: tekintettel arra, hogy a vállalatbiztonsági feladatkör teljesült, illetve a városgondnoki feladatok - az új, belső szervezeti egység részére meghatározott feladatkörök ellátásának keretében a szükséges anyagi feltételek biztosításával - hivatali feladatkörben is elláthatók, javasolt a társaság végelszámolás útján történő, jogutód nélküli megszüntetése.

A településüzemeltetéssel kapcsolatos városgondnoki feladatokat a továbbiakban a Főpolgármesteri Hivatal április elsejével létrejövő Városigazgatóság Főosztálya látná majd el az előterjesztés szerint.

Az új szervezeti egység bővebb feladatkörrel rendelkezik, mint a létrehozásával egyidejűleg megszüntetett Városüzemeltetési Főosztály - jegyzik meg.

A javaslat elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés úgy dönthet, hogy a Fővárosi Biztonsági Iroda Közhasznú Nonprofit Kft.-t jogutód nélkül megszünteti és elrendeli annak végelszámolását.

A Fővárosi Biztonsági Irodát 2010 októberében alapította a Fővárosi Közgyűlés.

Forrás: MTI