A jövő héten is felhős idő lesz, sok eső esik. A hét második felében viharos szél is lehet. A leghidegebb órákban a hőmérséklet fagypont körülire hűlhet, és lesznek olyan helyek, ahol napközben sem lesz 6 foknál melegebb.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn hajnalban, kora reggel az ország középső részén köd lesz. Több helyen lehet zápor, hajnalban és kora reggel az Alpokalja magasabban fekvő részein havas eső is lehet. Napközben a Duna-Tisza közén egy-egy zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 1-8 fokra kell számítani, napközben 6-14 fokig melegszik majd a levegő, az Alpokalján azonban hűvösebb lesz.

Kedden néhány helyen fog esni, de főként a Dunától keletre várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 0-5, a legmagasabb pedig 9-13 fok között alakul.

Szerdán keleten lehet helyenként eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok, a legmagasabb pedig 8-13 fok között valószínű.

A Dunától keletre csütörtökön is több helyen valószínű eső, zápor. Csak nyugaton fog néhány órára kisütni a nap. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet, napközben 9-14 fokig melegszik majd a levegő.

A hosszú hétvége első felében is felhős lesz az ég. Pénteken, szombaton és vasárnap is eshet az eső. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken 1-6, szombaton és vasárnap 0 és plusz 5 fok között alakul majd. A nappali maximumok pénteken 9-12, szombaton 7-12, vasárnap 8-12 fok között alakulnak – írja az MTI.