Törökország az unió legfrissebb üdvöskéje. Arról az unióról van szó, amely hat éve havi rendszerességgel áll hadirendbe azért, mert Magyarországon és újabban Lengyelországban jobboldali kormányok sorozatban sértik meg az unió „értékeit” és a demokráciát, meg a szabadságjogokat. Ne feledjük, hányszor hangzott el Brüsszelben az, hogy ha a mai Magyarország akarna uniós taggá válni, igyekvését elutasítanák.
Törökország már régóta az unió tagjává akar válni. És most minden lehetősége megvan a folyamat felgyorsítására, hiszen a kontrollálatlan migránsáradaton feldühödött nép hangja miatt megriadt Brüsszelnek elemi szüksége van az Európa felé tartó áradatot megregulázó ankarai kormányra.

A török rendőrség a múlt héten megrohamozta és kormányzati irányítás alá helyezte a legnagyobb ellenzéki lap, a Zaman szerkesztőségét. Brüsszel fülsiketítő csenddel reagált. Az a Brüsszel, amely ha megköti a törökökkel a migránsszerződést, nyilatkozta tegnap a Deutsche Wirtschafts Nachrichtennek a német Pro Asyl nevű szervezet elnöke, annak igazi haszonélvezője az embercsempész iparág lenne, amely hosszú évek óta kitűnő üzleti kapcsolatokat tart fenn a török kormánnyal.

De történt egy ennél még szörnyűbb dolog. A múlt héten a Russia Today nevű orosz globális tévéállomás a törökországi kurd városból, Cizréből tudósított, ahol szemtanúk sokasága számolt be arról, hogy a török erők miként égettek el, illetve fejeztek le elevenen mintegy 150 olyan civil kurdot, akik a pincékben rejtőztek el, és onnan februárban előjöttek.

Mivel a valóban sokkoló leleplezésre nyugati oldalon a reagálás nulla volt, beleértve a törökökkel szemrebbenés nélkül tovább tárgyaló Brüsszelt, a Russia Today e héten maga fordult az ENSZ Emberjogi Bizottságához, hogy az ügy kivizsgálását követelje, egyúttal a világ legnagyobb emberjogi szervezeteihez, ugyanezt kérve. Az Amnesty International nyíltan elutasította a felkérést.

A Nemzetközi Vöröskereszt azzal hárította el a kérést, hogy nincs ankarai irodája.

Forrás: lovasistvan.hu