Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) tegnap esti egyik mérkőzésén a Dallas Mavericks a Portland Trail Blazers csapatát 132-120 arányban győzte le. A mérkőzésen 40 pontot dobott Dirk Nowitzki, aki ezzel a negyedik kosaras lett, aki ilyen idősen ennyi pontot szerzett.
Minden idők hatodik legtöbb pontját szerezte eddig Dirk Nowitzki az NBA-ben. Tegnap csapata, a Dallas Mavericks fontos meccset játszott a Portlanddal, mert a Dallas mérlege 34-35, míg a Portlandé 36-34 volt az összecsapás előtt, mindkét együttes a rájátszásba jutásért küzd a nyugati főcsoportban.

A mérkőzést csak hosszabbításban tudta megnyerni a Dallas, 132-120 lett a meccs végeredménye. Ami ennél fontosabb, hogy a 37 éves Dirk Nowitzki összesen 40 pontot dobott, és ezzel egy olyan társaságba került, ahol eddig csak hárman voltak. A német kosaras előtt mindössze hárman dobtak 40 pontot ilyen idősen: Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar és Karl Malone. Emellett ez volt a német kosaras 20. olyan meccsen, ahol 40 pontot szerzett.

A német játékos 26 dobásából 16 jó volt, ebből három volt hárompontos, de emellett leszedett nyolc lepattanót, és kiosztott négy gólpasszt is.

Soha ne becsüld alá a nagyságot, legyen bármilyen idős is. Ezt mondom mindig az olyan srácokról, mint ő. Nem csak egy idősebb játékos, akinek véletlenül kijött a lépés. Ezt csinálja évről-évre, mindig produkál egy ilyen remek mérkőzést - nyilatkozta a Mavericks edzője, Rick Carlisle a meccs után.